Založ si blog

Zlo menom Facebook

Facebook sa neustále mení a žiaľ, prevažne k horšiemu.

 

Falošné vytváranie pocitu väčšinového / správneho názoru

FB dokáže zoskupiť ľudí podobného zmýšľania. Tí majú potom dojem, že ich názor je správny a väčšinový – lebo „keď je nás toľko s rovnakým názorom…“. Ak do takého osieho hniezda – ojedinele –  zabrúsi iný názor, je popravený rozzúrenými osami. Preto do takých osích hniezd – aké nájdeme napríklad v Denníku N iný názor radšej ani nezavíta, a preto vzniká dojem väčšinového / správneho názoru – prechádzajúceho až do neúmernej agresivity. Psychológovia tento jav už opísali.

 

FB tvorí politickú moc

Vyššie spomenutý efekt je v súčasnosti zneužívaný na ovládanie más voličov. Stačí aby FB politik napísal na FB stránku FB politickej strany nejakú poburujúcu – často aj  lož a FB voličský materiál sa naštartuje do vysokých obrátok – a vybieha do ulíc, kde si (prípadne) kompenzuje svoje životné, ekonomické a osobnostné frustrácie na tom, koho im označili za vinníka.

 

Blokovanie účtov

Jedného dňa vám FB zablokuje účet. Nedozviete sa prečo. FB má váš kontaktný email ale nemá dosť slušnosti, aby niekomu, kto má na FB účet oznámil dôvod zablokovania, alebo umožnil o tom diskutovať a prípadne zmeniť rozhodnutie FB.

Čo môže byť dôvodom zablokovanie účtu? Oficiálne porušenie pravidiel stanovených FB. Napríklad – nepoužitie vlastnej fotografie. Je to lož. FB je plný účtov so zjavne falošnými fotografiami majiteľa, s obrázkami psíkov, mačiek, všeličoho. FB to začne vadiť vtedy, keď niekomu – napríklad v politickej diskusii – šliapnete na otlak. Vtedy sa nájde skupina dotknutých a tí hromadne bonzujú FB. Čerta starého záleží na obsahu diskusie, podstatné je že určitá skupina sa rozhodne niekoho reportovať z dôvodu nesprávnej fotografie. Nesprávnej rovnako ako u tých ktorí reportovali.

Mnoho krát som videl napríklad ako agresívni diskutéri obhajujúci opozíciu hrozili druhým násilím, alebo aj smrťou. Toto FB nevadí, taký účet nezablokuje. Zablokuje ho vtedy, ak sa dav rozhodne niekoho bonznúť FB hromadne.

Čo vás čaká v prípade zablokovania účtu?

  • Nový účet môžete vytvoriť, ale do pár minút bude zablokovaný
  • Alebo FB požaduje najskôr telefónne číslo a potom fotografiu tváre – na kontrolu. Po niekoľko dňovej kontrole končí účet zablokovaním. Bez oznámenia dôvodu, lebo arogancia je druhé meno FB.
  • Popisujú sa aj požiadavky odoslaní fotografie dokladu, na základe nejaká firma FB vraj skontroluje doklad a vraj fotografiu následne zruší. Veríme.

Pred „sametovou revolúciou“ sme snili o slobode. Boli to časy, kedy tajné služby šmírovali, potláčali, trestali druhých.

Dnes vraj máme slobodu. Je to sloboda, ktorá končí tým, keď sa skupina ľudí rozhodne že vaše myšlienky v mediálnom priestore zruší – a to aj spätne, a FB to urobí tým najarogantnejším spôsobom. Že to nie je to isté ako fyzické potláčanie ľudí za komunizmu? Ideovo sa to už dosť podobá. A FB sa stále mení.

 

Naposledy som – prisahám úplne slušne – pridal príspevok k článku o tom, že finančná skupina žiada aby nahrávky k Gorile boli zrušené – vo význame, že dôkazy sa rušiť nemajú.

Do 3 hodín som mal zablokovaný účet.

 

Takto vyzerá obrazovka Facebooku, ktorá sa zobrazí po tom, čo si FB vyžiada telefónne číslo a overí si číslo. Následne chce porovnávať fotografiu. To robí niekoľko dní, s výsledkom „Účet bol zablokovaný“.

 

View post on imgur.com

 

FB podporuje nárast radikalizmu

FB sa akože snaží byť strašne pozitívny. Negatívny LIKE nepodporuje – to už kde by sme boli keby existovala negatívna emócia? Lebo všetko musí byť tak pozitívne. Ak by vo FB zamestnávali psychológa vysvetlil by im, že je pre zdravie spoločnosti lepšie umožniť kliknúť na príspevok DISLIKE (nepáči sa mi), ako toto neumožniť a nechať negatívnu emóciu dusiť sa v človeku a nechať ju vybublať inde – napríklad v orientácii na extrémistické / radikálne zoskupenia. (V skutočnosti, FB na svoj biznis a miliardové zárobky nepotrebuje informácie o DISLIKE, len o LIKE)

 

FB zneužíva ľudí

FB necháva ľudí, aby tvorili / pridávali obsah. Zdarma. Necháva ich lajkovať (páči sa mi) obsah – a ľudia tým zdarma pre FB robia prácu vyhľadávania toho, čo je zaujímavé. Olajkovaný (páči sa mi) obsah FB ponúka ostatným, a tým ich udržiava na FB – to je podstata podnikania FB –  toto FB potrebuje  na predaj reklamy. Je to miliardový kšeft FB – ktorý zarába na práci užívateľov FB, a to zneužívaním toho že človek je tvor spoločenský – k firemnému obohateniu. Za mňa ide o podradné podnikanie – pretože FB za tieto miliardy ktoré získava nevytvára skutočné hodnoty.

 

Vedia ľudia, že sú pre FB stádom pomocou ktorého získava FB miliardové zisky? Má na to FB od ľudí vedomý súhlas?

 

Skutočná charakterová hodnota FB

Ak v Googli necháte vyhľadávať slová „Facebook nelegálne Nemecko rozsudok“ nájdete informácie o tom ako nemecký súd potrestal FB za nelegálne používanie údajov užívateľov FB.

 

No tak FB proste ignoruj, keď sa ti nepáči!

Mnoho mediálnych portálov rieši verejnú diskusiu k článkom cez FB. Nie pre všetkých. Nie pre tých, ktorým FB obmedzí slobodu vyjadrovania myšlienok. Bez uverejnenia dôvodu. A to je všeobecný problém trendu, kam sa západná spoločnosť uberá, čo sa pre ňu stalo prijateľným.

 

Quo vadis, FB?

Trend je zjavný – k väčšiemu šmírovaniu, zneužívaniu dát ľudí, lustrovaniu ľudí cez fotografie, mobilné čísla a obmedzovanie ich slobody v tom, že niekomu FB znemožní takú istú slobodu akú majú iní.

 

Ja želám FB aby sa ho ľudia konečne nasýtili, pochopili o čom FB je, a opustili ho.

 

PS:

Vyššie uvedené je môj osobný názor, tak to vidím. Celkom si viem predstaviť, že tento môj názor môže byť zakázaný alebo potrestaný. Ako za ŠTB a komunizmu.

 

Tip pre ďalšie informácie:

  1. Vyhľadať v Google „SEDM vědeckých důvodů, proč byste měli opustit Facebook“

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 374984x
Priemerná čítanosť článkov: 5435x

Autor blogu