Fico nekončí. Je to dobre alebo zle?

14. júna 2019, jhpi, Politika

Po prejave odporu proti Ficovi niekde vo východných štruktúrach Smeru to vyzerá, že Fico situáciu ovládol, a bude viesť stranu do parlamentných volieb.

 

Pre bežného „LeboFico“ voliča – ktorý zas tak veľmi nerozmýšľa – to je – slušne povedané – sklamanie.

Pre voliča Smeru to môže byť dobrá správa.

 

Ale v skutočnosti táto situácia môže byť pre oba tábory presne opačná.

 

Slovo „Fico“ je po dlhoročnej masmediálnej „LeboFico“ kampani kvôli ktorej si oligarchovia nakúpili médiá – toxické.

Táto toxicita rozožiera každého voliča tejto strany a prejavuje sa to aj v klesajúcich prieskumoch volebných preferencií.

Fico je totiž najsilnejším činiteľom pre čo najnižší výsledok Smeru vo voľbách.

Preto pre „LeboFico“ voliča je zotrvanie Fica v čele strany tým najlepším čo sa mohlo stať, a pre voliča Smeru tým najhorším.

 

A opačne, posun Fica do úzadia a preferovanie Pellegriniho by viedol k lepšiemu výsledku Smeru vo voľbách, a bol by pre „LeboFico“ voliča v skutočnosti zlou správou.

 

Fico je unavený, chorý a toxicita ktorou ho obliali oligarchami nakúpené médiá je doživotná.

Smer je v súčasnosti fackovacím panákom opozičných amatérov, a potrebuje si oddýchnuť v opozícii.

Pre krajinu by bola prospešná výmena garnitúr, treba trocha zábavy – sledovať ako Matovič ktorý zneužil aj vlastnú matku na krádeže, Sulík – produkt oligarchov – ako pre nich zníži dane a zvýši ich pre obyvateľstvo ako za „rovnej dane“, a tie ďalšie smiešne figúrky ktoré proste nedokážu zvládnuť vrcholové pozície – budú zakopávať, hašteriť sa a garantujem, že prvé krádeže nenechajú na seba dlho čakať.

Pravda, rozkrádačky budú tutlané médiami, rovnako ako sú tutlané babráctva Valla a ďalších z opozície ktorí sa dostali k moci, ale nedokázali nič a tak sa o nich proste len čuší.

Ale na to tam bude opozícia, aby všetko – čo napácha súčasná opozícia až bude pri moci – jej bolo vrátené minimálne v rovnakej miere. Lebo karma je taká. Je to fér.

 

No a k tomuto pozitívnemu výsledku smeruje súčasné ovládnutie kritikov Fica v Smere – Ficom, ktorý sa – prilepený k stoličke šéfa – rozhodol priviesť Smer do opozície.