Prečo je bankový odvod sprostosť?

6. novembra 2019, jhpi, Spoločnosť

Odsledoval som si Ficove zdôvodnenie zvýšenia bankového odvodu.

 

Len pár dní predtým som platil poistku na auto, ktorá bola zvýšená presne o zavedenú novú daň vo výške 8%.

Na výzve na zaplatenie bolo uvedené zdôvodnenie, že k zvýšeniu vraj došlo preto, lebo bola zavedená nová daň 8%.

Darmo existoval silný argument, že týmto krokom sa zároveň mal rušiť poistný odvod v rovnakej výške a teda poisťovňa nemala žiadny dôvod zvyšovať poistky o novú daň.

Podstatné je že došlo k nejakej udalosti, zmene, ktorú podnikateľ dokáže zneužiť na zdraženie.

 

Podnikateľ je také zvieratko, ktoré čaká na akúkoľvek zmenu na to, aby si obhájil skokové zdraženie.

Predtým zasa blbla SNS – s odvodom pre reťazce, ktorý vraj z nepochopiteľných dôvodov nemal byť okamžite započítaný do cien.

Bol dôvod – štát pohol s daňou / odvodom. Nakoniec bol odvod zrušený ale podnikateľ, to zvieratko ktoré čaká na akýkoľvek dôvod na navýšenie cien – ceny zvýšil a ponechal zvýšené.

 

Naspäť k Ficovmu zdôvodneniu zvýšenia bankového odvodu.

Vraj nás banky dusia poplatkami a Fico „nevie či sa dajú upraviť ich poplatky zákonom“ (no tak si to zistím, nie?), tak navyšuje bankový odvod aby zaviedol nové úzko zamerané sociálne balíčky.

Je samozrejmé, že nový bankový odvod banky okamžite zahrnú do poplatkov, lebo môžu. Banky neprídu ani  cent, naopak, pohyb s odvodom zneužijú aj na ďalšie navýšenie cien.

Čiže čo sa stane je to, že Fico nám všetkým vytiahne z vrecák peniaze minimálne vo výške navýšeného bankového odvodu aby ich potom niekde rozdal, a to vraj preto, aby potrestal banky.

Ale on nepotrestá banky ani o cent, potrestá nás ostatných, ktorí nikdy neboli cieľovou skupinou sociálnych balíčkov, ale pomaly tam smerujeme.

 

Čo mala urobiť SNS pri odvode reťazcom? Zákonom stanoviť rozdelenie marže tak, aby neprekračovali priemer EÚ.

Čo mal urobiť Fico pri nenažraných bankách? Zákonom stanoviť výšku poplatkov tak, aby neprekračovali priemer EÚ.

Čo mala vláda urobiť pri zmene poistného odvodu na poistnú daň? Nerobiť to, nešahať na to.

 

Kto sa dotkne daní / odvodov a zvýši ich je vinníkom.

Každá takáto zmena je zneužitá proti občanom.

 

Nemôžem Ficovi sľúbiť že ho nebudem voliť, lebo som to ani nemal v úmysle.

Nebudem voliť Bugára, lebo chce sanovať „švajčiarske“ dôchodky z II. piliera z mojich odvodov a má Goriliu minulosť – spoluprácu s Gorila pravicou.

Nebudem voliť Danka, lebo je zodpovedný za neuveriteľne prisprostastý spôsob akým cez odvod reťazcom len zvýšili ceny nám občanom – a to skôr než sa odvod dostal do platnosti.  Okrem iného.

Nebudem voliť sluhu Kočnera Sulíka, pretože nám zaviedol jednu z najvyšších DPH na potraviny v EÚ, len aby znížil dane podnikateľom – ktorí okrádajú nielen na daniach ale aj na platoch.

Nebudem voliť Matoviča, lebo človek ktorý v klamstve zneužije aj vlastnú matku že s ňou jazdil celý rok 600 km denne – len aby okradol na daniach – nie je pre mňa prijateľný. Okrem iného.

Nebudem voliť Beblavého – lebo toto Gorilie mláďa držalo hubu a krok v Gorilej vláde Dzurindu.

Nebudem voliť Kisku, pretože sa cez peniaze dostal k funkcii, pofidérnym spôsobom získal pozemky, a riešil svoje daňové problémy s prokurátorom.

Nebudem voliť Trubana, lebo človek čo predáva 5g bieleho a poučuje mládež ako si ohlúpnuť mozog nepatrí do politiky ale niekam inam.

Nebudem voliť Kotlebu pre jeho konotácie s fašizmom a zásadný odpor k západu.

 

Aká možnosť mi vlastne ostáva?