Odkaz voličov pre: SMER

1. marca 2020, jhpi, Parlamentné voľby 2020

SMER ostal sklamaný z volebného výsledku. Mal ho ale očakávať.

 

Fico je unavený a posledné roky rieši hlavne svoju ukrivdenosť k médiám za to, že nafukujú negatíva, a ignorujú pozitíva. Fico má v tomto pravdu, ale ukrivdenosť a balíčky pre vhodne zvolené skupiny obyvateľstva nie sú tým čo dnes stačí.

 

Jeden z analytikov o SMERE povedal, že SMER zdedil krajinu s oligarchickými  a klientelisticko – korupčnými tradíciami (založenými Mečiarom a Dzurindom ) ale nič proti tomu neurobil. Súhlasím s tým a všimli si to aj ľudia. Je to Ficova vina, rozhodne však menšia ako Gorila systém zosnovať.

 

Situácia v spoločnosti so Smerom a Ficom sa dostala do stavu, kedy nenadávať na Fica je faux pas, a Fico by kľudne mohol vyvážiť zlatom každého občana tejto krajiny, aj tak by ho opoziční politici, médiá cez ich vlastníkov a nahuckaný dav os…..

Fico je totiž terapia podporovateľov Gorily a Dzurindu, potrebovali už kvôli sebe urobiť z niekoho ešte väčšieho zloducha – a proti nemu hrdinne bojovať, aby si ospravedlnili svoju podporu Dzurindovi, ktorou nám sem zavliekli Gorila systém. (Je jasné, že voliči Gorily o tejto ich zodpovednosti neradi počujú, Gorilu nečítali alebo o nej vedia len dačo o kole – radšej sa pasujú za rytierov ktorí hrdinne bojujú proti najväčšiemu zlu galaxie – Ficovi. Radšej sa vyhovárajú tým najtrápnejším spôsobom ako Sulík keď sa stretával s Kočnerom že „to už bolo dávno“. Chybu si totiž vie uznať len človek s charakterom.)

 

Pre SMER pokračovať v ďalšom období vládnutia za takýchto okolností, kedy čokoľvek urobíte je zlé – nemá zmysel.

 

Je tiež pravdou, že spoločnosť si dnes už po 30 rokoch žiada zásadnejší posun ako údržbičky a balíčky vhodne zvoleným skupinám obyvateľstva. Je skutočne čas na odbúravanie niektorých 30 rokov trvajúcich deformácií.

 

Na to už Fico nemá. Pellegrini v pozícii podpredsedu takisto nie. Aj ostatné staré kádre SMERu vzbudzujú skôr odpor.

 

SMER nemá razanciu, schopnosť ani ochotu robiť hlboké zmeny.

 

SMER veril, že dávať balíčky stačí. Nestačí.

 

Ak sa SMER teraz v opozícii nezmení – neočistí od všetkých starých kádrov – ale razantne a skutočne, jeho preferencie budú len klesať.

 

Odkaz voličov strane SMER:

Dávať balíčky už nestačí. Staré kádre ktoré v SMERe sedia ako žaby na prameni sú rigidné, vyhorelé, otupelé a neschopné. SMER má poslednú šancu využiť čas v opozícii na reštart strany. Ale naozajstný – nie nejaký priblbý balíček, lebo žiadne “akože” zmeny SMERU už nikto neuverí.