Založ si blog

Epidemiológovia navrhovali prísnejšie opatrenia. Matovič ich zasa zúžil.

Tak ako Matovič pobabral epidemiologickú situáciu úplným otvorením ekonomiky v septembri, následne ich zmäkčovaním pri svadbách a športoch (čím dostal Slovensko do pravdepodobne najhoršej situácie v EÚ), urobil tú chybu znova.

 

Znova zaviedli menej účinné opatrenia než odporučili ODBORNÍCI.

 

Už zasa Matovič nerešpektuje odborníkov, ale električkových ekonómov ako je Sulík.

Už zase je pre neho – podľa rečí – ochrana zdravia na prvom mieste, ale v skutočnosti – podľa skutkov – na poslednom.

 

Verím, že po skončení epidémie budú zbytočné obete spôsobené nechránením obyvateľstva ale ekonomiky vyhodnotené aj trestno-právne.

 

Je dokonca možné, že situácia dospeje do bodu, kedy bude jasné každému – že za tento spôsob minimalizovanej ochrany obyvateľstva musia ísť zodpovední do basy. Teda – Matovič, pretože on je premiér a má hlavnú zodpovednosť (Sulík povie, že on je len podpreceda). 

 

Matovič chráni podnikateľov. Ale má chrániť občanov, ich život a zdravie.

Pritom to mal proste nechať na odborníkov – ako v krajinách, kde je situácia pod kontrolou. Nedostal by facky zľava aj sprava.

Ale on nemohol. Lebo Matovič chráni podnikateľov.

 

 

K známym floskulám Matoviča a jeho kolektívu:

“Celý svet s tým bojuje!”

Ale na Slovensku sa mimoriadne zlyháva v doručovaní účinných opatrení (ani ČR nemusí byť na tom tak zle ako SR, vzhľadom k ich kvalitnejšiemu zdravotníctvu). Rad krajín vie zavádzať opatrenia, napríklad Fínsko, Estónsko, Nemecko. Nemajú problém mimo kontroly ako Slovensko “vďaka” podnikateľom zo slovenskej vlády.

 

“Plošné pretestovanie”

ODBORNÍCI vysvetlili, že sa na to používajú testy, ktoré na to nie sú určené.

Vysvetlili, koľko vznikne falošne pozitívnych  a koľko falošne negatívnych. Je to tak ľahká matematika, že by to dal aj Sulík v Exceli – s jednou opravou od nejakého blogera.

Odborníci a aktívni epidemiológovia a virológovia vysvetlili mnoho dôvodov, prečo tento nápad Matoviča je zlý.

A vysvetlili aj načo tie testy vhodne SÚ.

Márne. Matovič a Sulík, partička „A je to!“ si nedajú povedať nejakými blbými odborníkmi. Oni majú svoju pravdu. Podnikateľskú. Sú to také malé slovenské Trumpíčatá. Čiže hlúpe a arogantné.

A keď sa má Sulík niečo dozvedieť o situácii od odborníkov, zdvihne prdel a ide preč.

 

“Ale to neposlušní občania sú na vine!!!”

Na vine je premiér, ktorý zjavne nevie akí sú Slováci, nerešpektuje odborníkov len električkového ekonóma Sulíka, nechápe že nie je epidemiológ a napriek tomu vymýšľa hlúposti ako plošné testovanie nepresnými testami za milióny eur.

 

“Matovič: Ale útočia na mňa médiá, nič nie je dobré”.

To fakt si neuvedomujete, že toto ste sám v opozícii robili brutálnym, ale brutálnym spôsobom?

 

“Sulík: Žiadna predavačka sa nenakazila” (lebo nikto pre jeho Excel nevedie takú štatistiku).

A alternatívy s reštauráciami, kde sa vraj nakazilo len 5 ľudí. Ako fakt môže byť niekto tak hlúpy?

Toto vyhlasujem za najblbší názor vládneho politika. Dokresľuje to podstatu Sulíkovej nekompetentnosti – základná hlúposť – ktorá je črtou jeho charakteru.

 

 

 

O čom to vlastne je?

Tento koronavírus výborne nastavuje zrkadlo charakteru krajiny a jej občanom.

Zatiaľ čo vo Fínsku keď povedia že „treba sa správať takto a takto“ tak sa tak ľudia správajú. Starí, mladí, podnikateľ, nepodnikateľ.

Na Slovensku je to inak. Časť ľudí nerešpektuje opatrenia lebo ONI sa necítia ohrození a KAŠLÚ na ohrozenia druhých, a ďalšia skupina – podnikatelia – riešia len biznis, bez ohľadu na zdravie a životy druhých.

Tento sociopatický prístup miestami pripomína až nacizmus, kedy sú životy iných až tak nepodstatné že je týmto ľuďom jedno, že zabijú druhých. Prípadne je v tom aj skrytý zámer – ako keď mladík olizoval v buse držadlo, aby rozniesol nákazu.

Nenadarmo sa Sulík na nedávnej demonštrácii ocitol v tom istom stáde ako Kotleby. Sulík ale nehádzal dlažobné kocky. On len urobil všetko preto, aby opatrenia na záchranu životov boli čo najslabšie. Dlažobné kocky Kotlieb poranili niekoľko osôb. Mizerné protiepidemiologické opatrenia zabijú omnoho viac ľudí.

Nenadarmo jeden publicista nazval Sulíka „trapnučkým fašistom“.

 

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375002x
Priemerná čítanosť článkov: 5435x

Autor blogu