Založ si blog

Koronavírus – ako je pripravené Slovensko

Prečítajte si tu ako funguje Slovensko
staznosti-ludi-pribuda-chorych-u-nas-vraj-na-koronavirus-nikto-netestuje

 

Ale inak sme „pripravení“, hlavne „nevykupujte potraviny lebo to je straaaašne fuj“.

A „nerobte paniku, veď viete ako u nás všetko dobre funguje.“

 

Z dnešných slovenských médií:

 

Vedci podrobili skúmaniu okrem iného prípad z 22. januára, kedy cestujúci, ktorý bol nakazený koronavírusom, preniesol počas štvorhodinovej cesty v diaľkovom medzimestskom autobuse nákazu na ďalších siedmich cestujúcich. Pasažier, ktorý už do autobusu nastúpil s koronavírusom, ani cestujúci, ktorí sa počas cesty od neho nakazili, nemali na tvári ochranné rúška.

Alarmujúce sú však iné zistenia čínskych vedcov, ku ktorým sa mohli dopracovať aj vďaka podrobného záznamu diania v autobuse – keďže diaľkové autobusy v Číne sú nonstop monitorované bezpečnostnými kamerami. Cestujúci, ktorý do autobusu nákazu priniesol, sa s nikým nerozprával, ani neprejavoval žiadne znaky nákazy či iného ochorenia, o ktorom v tom čase ani sám nevedel.

Koronavírusom pritom muž sediaci v predposlednom rade sedadiel nakazil nielen ľudí sediacich v jeho blízkosti, ale aj tých, ktorí sedeli až o šesť radov sedadiel pred ním. Navyše, koronavírus zotrval vo vzduchu aj po tom, ako jeho šíriteľ z autobusu už vystúpil.

 

Hromadná doprava je miestom hromadnej nákazy.
Ďalším opatrením má byť fragmentácia dopravy – čo najväčšie vylúčenie hromadnej dopravy a náhrada hromadnej dopravy individuálnou – tam kde to je nutné, a všetko ostatné má ostať doma.

 

Otázka:
Keďže hlavným opatrením tohto štátu je umývanie rúk, ako zabráni umývanie rúk v prostriedku hromadnej dopravy nákaze, kde jeden nakazený, bez príznakov, komunikácie a dotyku nakazí okolo seba aj 7 ľudí do vzdialenosti 6 sedadiel?

Aby bolo jasné – tu vôbec nejde o to, aby sme zastavili koronavírus – to nie je možné, a zdá sa, že nás nemusí zachrániť ani jar a slnko. Je pravdepodobné, že sa s ním budeme musieť vysporiadať všetci.

 

Ide tu o spomalenie šírenia z dôvodu, aby lekári nemuseli medzi množstvom nemocných vyberať koho nechajú umrieť pretože nemajú kapacity ho zachrániť – ako sa to deje v podstatne väčšom, a vybavenejšom Taliansku.

 

 

Aktualizácia 11. 3. 2020 – Premiér sa konečne dostal do obrazu

 

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375445x
Priemerná čítanosť článkov: 5441x

Autor blogu