Založ si blog

Koronavírus – sme 10 dní do Talianskeho scenára

Tak to tvrdia niektoré médiá a ja to vidím podobne.

A predsa to bude iné – pretože Slovensko je nepripravené.

 

Realita v Bratislave: Zdravotné sestry praktických lekárov majú tie najjednoduchšie jednorazové rúšky, ktoré strácajú účinnosť po 2 hodinách. Keďže nemajú iné, nosia stále tieto jednorazové, niektoré sestry majú len jednu takú rúšku a nosia len tú. Sú v prvej línii. Počul som o pacientke, ktorá má cestovateľskú anamnézu a dýchacie problémy – chodí k praktickému lekárovi a tam sa snažia dovolať na telefóny. Ako vždy, každý dáva od toho ruky preč, a odkazujú na linku, na ktorú sa nedá dovolať.

 

Premiér kecá, že Slovensko je pripravené. Ale zodpovedné osoby v zdravotníckych úradoch sedeli a prdeli do stoličiek namiesto toho, aby zabezpečili čo je treba. Teraz sa zabarikádovali na svojich úradoch a prdia do stoličiek ďalej. Poznám ich, keď som zháňal informácie o nejakom lieku – nakopírovali zbytočné a predovšetkým nič neriešiace odpovede. Sú to neschopní zbytoční ľudia, ktorí dnes majú zásadný podiel na situácii, ktorú ani dnes nechápu. 

 

Južná Kórea a Čína to zvládla. Čína drastickými opatreniami, Kórea schopnosťou zodpovedných. Neprejavila sa tam panika, lebo ľudia VERILI svojej vláde. Tu je panika, pretože ľudia oprávnene neveria schopnosti zodpovedných konať kvalifikovane. 

V Kóree bol zverejnený na mape pohyb každého nakazeného. Každý si mohol overiť či sa s niekým takým mohol stretnúť. Masívne testovali. Ako by niečo také zvládli slovenské tety a ujovia v slovenských inštitúciách a úradoch? Hlavne keď im stačí trepnúť do médií že “Slovensko je pripravené” ako to tam natliachal slovenský premiér?

 

Kto za to ponesie zodpovednosť?

 

Ako hovorí Dr. Bruce Aylward ktorý viedol team WHO v Číne, netreba sa spoliehať na jarné počasie. Čo je potrebné je izolovať nakazených. ”Testing. Testing. Testing.”

 

Ale tu všetko funguje  len “akože”.

Operátori majú informácie o pohybe všetkých tých čo sa nasr….. do Talianska na lyžovačku, sú ich tisíce. Ale tu im nevieme poslať ani tú SMS, lebo GDPR. Nikto tých ľudí nejde otestovať – lebo každý tak nejak už sám chápe, že sme neschopní. 

 

Kto je nakazený ale sa nedovolá, proste akože nie je nakazený. A naďalej šíri nákazu a my sa tu budeme diviť ako nákaza rastie.

 

To je vysvetlenie toho, prečo tu je údajne tak málo nakazených – NEVIEME O NICH. 

 

NEVIEME O NICH

 

Aktualizácia: ČR nakupuje nové rýchlotestery schopné zistiť nákazu do 40 minút – 100 tis. kusov. Čo robia slovenskí zodpovední – poprdkávajú do stoličiek?

 

 

Držím palce zdravotníckemu personálu, ktoré zažíva ťažké časy – v dôsledku neschopnosti našej vlády a zodpovedných úradov.

 

Až to za dosť dlhú dobu skončí – bude potrebné zjednať aj trestnoprávnu zodpovednosť, a vyhádzať všetkých tých zbytočných ľudí v zdravotníckych a ďalších úradoch.

 

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375014x
Priemerná čítanosť článkov: 5435x

Autor blogu