Založ si blog

Cigánočka – rasizmus v SaS

Danko v diskusnej relácii nazval nejakú osobu zo SaS cigánočkou. Ťažko povedať, či ide o poslankyňu Cigánikovú alebo nejakú inú podobne „inteligentnú“ „krásavicu“ zo SaS.

Reakcia SaS šokovala prejavom rasizmu týmto výrokom:

 

Predseda parlamentu Andrej Danko dnes v relácii TA3 nazval podpredsedníčku parlamentu v zjavne hanlivom kontexte „Cigánočka“. Tým sa podľa nášho názoru dopustil trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia a dávame jeho výrok do pozornosti prokuratúre. Andrej Danko urazil Luciu Ďuriš Nicholsonovú nielen ako političku, ale aj ako ženu a matku, čím sa zdiskreditoval ako človek aj ako politik.

Richard Sulík, predseda SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

——————————————————–

Čo presne je rasistické na tomto výroku SaS?

Namiesto toho aby si v SaS prirovnanie „cigánočka“ spojili so špecifickými kultúrnymi vlastnosťami tohoto etnika, ktorými sú napríklad slobodomyseľnosť, nespútanosť, indickými, resp. južanskými črtami, či s piesňou „Cigánka ty krásna“, ktorú spieval napr. Dušan Grúň a mnohí ďalší –  namiesto toho ľudia zo SaS považujú prirovnanie nejakej ich poslankyne k cigánočke za URÁŽKU „ako političky, ženy aj matky“ – čím v SaS dokazujú svoj vlastný rasizmus.

Týmto dávam tieto rasistické výroky SaS do pozornosti prokuratúry a žiadam, aby títo rasisti zo SaS – hrajúci sa na slušných ľudi – boli za svoj rasizmus pranierovaní a odsúdení.


 

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375200x
Priemerná čítanosť článkov: 5438x

Autor blogu