Založ si blog

Koronavírus a EÚ

Angela Merkelová – šéfka Nemecka a Ursula von der Leyenová – nemecká politička – a predsedníčka Európskej komisie včera či predvčerom prišli na to, že “situácia je vážna” a “možno sme situáciu podcenili”.

 

Koronavírusový vlak beží na plné obrátky, počty nakazených garantujú ďalšie šírenie s geometrickým rastom. A to napriek tomu, že dáta z Číny boli dávno známe. Politici a elity EÚ si nič nevšimli.

Neskôr sa stali verejne dostupné dáta Talianska. Elity EÚ – nič.

 

Čo znamená “dostupné dáta”?

Sú to dáta o počtoch a miestach rozširovania nákazy, ktoré sú matematicky analyzovateľné, z ktorých je predvídateľný následný vývoj minimálne v hrubých rysoch.

Elity EÚ – nič. Odborníci EÚ, elity, akoby tu neexistovali. Vyrojili sa ako muchy až bol vírus nezastaviteľný.

 

Až tento týždeň Ursula von der Leyenová za EÚ objavila že by možno nebolo zle uzavrieť hranice EÚ v čase keď je to prakticky zbytočné.

 

Úprimne, ľudskú hlúposť považujem za prirodzený jav ktorý proste nemôže neexistovať, a svojim spôsobom je prospešný.

 

Ale keď šéfka Nemecka a šéfka EÚ pochopí, že sa “niečo deje” až vtedy, keď je to jasné aj poslednému ožranovi s prepitým mozgom v dedinskej krčme na konci sveta, nastáva stav zdesenia nad tým, aké sú skutočné schopnosti európskych elít.

 

Presne túto neschopnosť elít EÚ sme videli pri riešení ekonomickej krízy. Neschopnosť a impotencia. Každé riešenie EÚ trpí tou istou vadou – nekonečnou neschopnosťou byť v obraze a nekonečnou neschopnosťou dodať včas aspoň trocha účinné riešenie.

 

Smrad hlavnej modly – biznisu

 

Na pozadí konania celej EÚ je cítiť smrad hlavnej modly – trvalého ekonomického zisku – biznisu. Dôkazom je privatizácia ziskov a socializácia strát v podaní politikov EÚ pri “riešení” globálnej ekonomickej krízy, ktorá sa “EÚ nemala vôbec dotknúť” a nakoniec trvala v EÚ cez 10 rokov bez zjavne identifikovateľných nápravných opatrení.

 

Tento smrad je v koronavírusovej kríze cítiť zo správania Nemecka a Anglicka (tam explicitne), ktorého stratégiou je akoby nechať krajinu prejsť čím skôr nákazou – tým ju imunizovať, čo umrie umrie, hlavne aby “bizinis zas zarábal čo najskôr”. Nie že by to nebolo zrozumiteľné a nemalo logiku z hľadiska poslúženia ekonomickej modle. Problém tohto prístupu je fašizoidno – genocídna myšlienka. Genocídna preto, lebo mladšej časti populácie a biznismenom akoby nevadila prípadná genocída dôchodcov. Mladík ktorý natieral svoje sliny v metre na tyč v tom konal aktívne, a nemyslite si, že táto pošahanosť je ojedinelá – tieto myšlienky majú mnohí v hlavách.

 

Štatistiky ale ukazujú, že pred nákazou nemá istotu nikto – ani mladí.

 

Riešením nemá byť “hlavne zasa produkovať zisky” a genocídne “vyčistiť EÚ od dôchodcov”.

Podnikatelia si svoje zisky vždy doženú. Politici tam majú byť na to aby konali v prospech občanov – nie tak ako to robí Merkelová Ursula von der Leyenová a celé politbyro EÚ.

 

Čína má problém

 

V Číne hlásia nulový počet nových nákaz. Neznamená to konečné víťazstvo. Čína nezískala “herd immunity” – imunizáciu spoločnosti prostredníctvom imunity väčšiny obyvateľstva. To znamená že Čína nemôže znova spustiť ekonomiku bez hrozby, že tam traja nemeckí / rakúski / talianski turisti znova rozbehnú koronavírusovú epidémiu.

 

Čína získala len čas. Považujem čínskych vedcov za natoľko schopných a inteligentných (na rozdiel od úplne tupých elít EÚ typu Merkelová a Ursula von der Leyenová), že im je jasné, že pre nich je riešením len imunizácia populácie – čiže vakcinácia – keďže fašistický prístup EÚ zjavne odmietli. Ostáva dúfať, že čínski vedci dokážu vakcínu / liek nájsť čím skôr a masovo ju vyrobiť pre svet. Čína potrebuje svet zdravý, inak nemá komu predávať.

Snáď potom politici EÚ nezakážu dovoz vakcíny z Číny – lebo toto sa od nich dá očakávať.

 

Slovensko a umelá pľúcna ventilácia

Problémom koronavírusu je zápal pľúc. Ľudia so zápalom pľúc by sa mali dostať k funkčnej umelej pľúcnej ventilácii – aby úmrtnosť nedosahovala 8% ako v Taliansku. Dáta vývoja nákazy v SR a okolitých krajinách sú dostatočným podkladom pre analýzu a výpočet predpokladaného počtu potrebných zariadení pre záchranu ľudí so zápalom pľúc. Nerobme znova tie isté chyby a vopred sa pripravme na pravdepodobný nutný počet týchto zariadení a k tomu potrebnému personálu – analýzou dát. Dajte to matematikom / epidemiológom spočítať. Majú na to nástroje.

 

Poznámky

  • Mnoho firiem buď skrachuje alebo pozastaví svoju činnosť na niekoľko mesiacov, s dopadom na príjmy zamestnancov. Keď šlo v globálnej kríze o príjmy bánk, EÚ prišla s “tlačením peňazí” a socializáciou týchto strán cez rast inflácie. Som zvedavý, ako sa EÚ vysporiada s týmto dopadom na obyvateľstvo. Očakávajme to najhoršie: EÚ zasa nebude konať – lebo nejde o profit biznisu.
  • Nevyzerá to, že školáci sa do prázdnin dostanú do škôl. Možno sa niečo dorieši cez prázdniny, v prípade priaznivého vývoja v pandémii. Firmy poskytujú aplikácie pre tímovú komunikáciu. Slovenské školstvo ostáva pri zastaralej mailovej komunikácii. Na ministerstve školstva sa spinká sladkým spánkom. Nepripravené, apatické, neschopné.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375443x
Priemerná čítanosť článkov: 5441x

Autor blogu