Založ si blog

Koronavírus – zodpovedným stále nedochádza, čo sa blíži

Zodpovední a elity netušili koľká bije v decembri / januári, napriek jasným dátam z Číny.

 

A dnes sme v presne tej istej situácii. Zodpovední a elity už zasa netušia, a robia nedostatočné opatrenia.

 

Znova a znova sa prezentujú vyjadrenia a dúfania naznačujúce, že ak to skončilo v Číne, skončí to len tak pre nič za nič aj tu. Napriek tomu čo sa už dlho deje v Taliansku.

 

Je za tým ten istý druh hlúposti a neschopnosti aká sa prejavila už v januári – vlastne ešte horší: Je jasne viditeľné čo sa blíži, a zodpovední nekonajú dostatočne rázne a čakajú až na nezastaviteľnú situáciu podobnú Taliansku.

 

Na Európu sa valí vírus, ktorý 

  • zjavne slnko nezastaví (viď krajiny ktoré mali doteraz leto), a jeho rýchlosť je taká, že to slnko ani nestihne prísť
  • kvôli demokracii sú všetky opatrenia voliteľné, nevynucované a sú teda nedostatočne účinné
  • politici riešia hlúposti, ako či sa neporuší právo na súkromie pri využití mobilných metadát
  • podnikatelia a Sulík už riešia biznis, a ide sa usilovať o to, aby sa aj slabé obmedzenia uvolnili a ľudia mohli vybehnúť do ulíc a do otvorených obchodov, pričom 
    • sa im bude merať teplota čo ničomu nepomôže – a Sulík to stále nevie
    • ľudia budú mať podomácky urobené rúšky, ktoré vzhľadom k rozmeru vírusu majú skôr prezentačný význam – a Sulík to stále nevie
    • budú od seba dva metre, čo ničomu nepomôže – a Sulík to stále nevie

 

Každé opatrenie ktoré sa urobí začne mať vplyv tak o dva týždne, pričom dva týždne je čas za ktorý sa z počtu 1000 stane 10 tisíc. Z 10 tisíc sa za 14 dní stane 100 tisíc. Pri podobnom šírení aké je teraz bežné. 

 

Ako je možné, že zodpovední nevidia vývoj v Taliansku, ktorý ich má poučiť?

Ako je možné, že zodpovední nekonajú dôrazne?

Na akom základe sa zodpovední domnievajú, že nákaza zrazu sama od seba ustúpi – ktoré to sú dôvody?

To ako vážne sa nákaza zastaví ako v Číne bez opatrení aké urobili v Číne? To vážne?

 

To už zasa musíme byť svedkami vyjadreniami odborníkov, ktorí svoju nekompetenciu budú obhajovať slovami “kto to mohol tušiť?”.

 

Život v krajine treba najmenej na dva týždne zastaviť, čo utlmí nákazu a hlavne – a dá kompetentným informáciu čo sa stane v Taliansku, Španielsku a ďalších krajinách – keď to nedokážu pochopiť z dát. Dá im priestor pochopiť, že teraz to nie je o tom, či si ľudia budú mať čo zasadiť, a či rast ekonomiky poklesne o 10% alebo o 12%. 

 

Je potrebné zastaviť priemysel, okrem zásobovania potravinami, polície, armády,  zdravotných služieb a sieťových odvetví. 

Je potrebné vynucovať si opatrenia, pretože predpoklad disciplinovanosti je v demokraciách úplne chybným predpokladom. Nemci napr. budú hlupákov nedodržiavajúcich zákazy umiestňovať do telocviční na to určených. 

 

Je čas prestať prosiť o zodpovednosť. Je čas zaviesť radikálne a skutočné obmedzenia stretávania sa a začať si ich vynucovať – a to masívne a systémovo.

 

Treba stanoviť časy kedy kto môže ísť do potravín tak, ako to urobili v Číne a u nás pre dôchodcov. Treba hľadať riešenia a robiť ich včas. Dá sa to, keď sa hľadajú riešenia a nie výhovorky – tak typické pre mudrákov v demokraciách.

 

V Španielsku už tieto opatrenia majú, akurát že ich urobili neskoro.

 

Apríl a hlavne máj môže byť čas desu, kedy to vyzerá, že na základe dát, rýchlosti šírenia nákazy, a situácie v Taliansku a Španielsku môžu ľudia umierať v mnohých tisícoch až napokon v desaťtisícoch denne.

Od určitého počtu / rýchlosti nákazy to je nezastaviteľné.

 

Konajte, je čas prejsť od láskavého prosenia k zodpovednosti k skutočnému a zásadnému utlmeniu stretávania ľudí v každej oblasti ktorá nie je nutná pre prežitie ľudí.

 

Je možné, že sa blížime k zlomu, kedy po 30+ miliónoch mŕtvych v Európe skončí súčasný spôsob života, skončí Európska únia ktorá viac ako inokedy v čase krízy dokazuje svoju neschopnosť a nedôvodnosť svojej existencie, môže dôjsť ku koncu globalizácie a ďalším  dnes ťažko predvídateľným zmenám.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375013x
Priemerná čítanosť článkov: 5435x

Autor blogu