Založ si blog

Nová – neznáma – fáza vývoja pandémie

Po mesiacoch spočiatku veľmi znepokojivého vývoja pandémie v Európe, kedy prichádzali desivé obrázky z Talianska, a Merkelová oznamovala 60 percentné nakazenie Nemecka dochádza k útlmu vývoja.

 

Graf štátov V4 vyzerá pekne:

Zdroj: http://datax.epizy.com/

 

Hlavným problémom je, že Európa nevie, čím je tento útlm daný.

Či postupným premorením obyvateľstva, ktorému sa neovládateľné liberálne demokracie ťažko vyhnú, alebo karanténnymi opatreniami – ktoré rovnako značná časť spoločnosti uplatnila.

 

Preto viaceré krajiny pristupujú k pokusu zistiť stav premorenia spoločnosti, čo je úplným základom pre ďalší postup. Jedna z menších krajín EÚ sa rozhodla pre úplné otestovanie spoločnosti.

 

Aj toto zistenie je problematické. Ako ukazujú prvé výsledky čiastočného zisťovania tohto stavu v ČR, zisťovanie protilátok ako indikátora že človek prekonal ochorenie nemusí na túto otázku vôbec odpovedať. Ako tvrdia odborníci ČR, aj človek ktorý ochorenie prekonal nemusí vykazovať prítomnosť protilátok IgG/IgM. Na toto zistenie by bolo – podľa odborníkov v ČR – potrebné zisťovať bunkovú imunitu. V tejto chvíli nie je známe, či takéto testovanie je v silách západnej demokracie možné, prinajmenšom v dohľadnom čase. Aj tie jednoduché testy nám vyrábajú číňania.

 

Vyzerá to, že “vyspelé západné demokracie” majú k dispozícii len to najprostejšie riešenie – jednoducho uvoľniť opatrenia a sledovať čo sa stane. WHO upozorňuje na riziká príliš rýchleho odstraňovania opatrení.

 

Väčšina výziev na rýchle otvorenie spoločnosti a pocit víťazstva je založená na neschopnosti uvedomiť si, že útlm môže byť spôsobený súčasnými opatreniami – nech už to je akokoľvek ľahko pochopiteľné. Nenadarmo si Nicholas Taleb v Čiernej labuti robí z vedcov srandu a robí z nich hlupákov, pretože hlúposť nie je doménou len nevzdelancov – šíri sa ako koronavírus – je v každej vrstve – ako som si včera čítal nejaký FB status slovenského odborníka, o ľudoch z kategórie Sulík už vôbec nehovoriac – to sú sociopatickí extrémisti. To samozrejme neplatí všeobecne – mnoho ľudí je úctyhodne rozumných. Akurát sa strácajú v dave tých ostatných.

 

Čaká nás zaujímavá doba.

 

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375269x
Priemerná čítanosť článkov: 5439x

Autor blogu