Založ si blog

Keď niečo funguje, zrušme to

Taký je štandard pofidérnych vlád, a myslenia ľudí, keď nechápu, že v tejto krajine BOLA ohľadne pandémie dobrá situácia kvôli mäkučkým opatreniam, na ktorých sa ešte aj podnikatelia radostne nabalili. Začalo sa tliachať, skončili sa tie mäkučké opatrenia a začína september, prenášači nabehnú do vlakov, autobusov a trolejbusov a začne súbeh koronavírusu, angín a chrípok. Možno koronavírus sám o sebe dáte. V súbehu chrípky a nového vírusu si je istý víťazstvom len osoba s IQ konzumenta Facebooku. Že títo nevedia narátať do štyroch ma neprekvapuje. Prekvapuje ma, že do štyroch nevedia narátať odborníci. 

 

O čo ide

V spoločenskom zápase na tému či nový vírus existuje alebo nie vyhral názor že neexistuje, lebo je málo mŕtvych (uvedomiť si že je to kvôli tým miernym opatreniam – takú mieru abstrakcie od týchto ľudí nemožno očakávať), zatvárili sme sa že Taliansky scenár neexistoval (nie je problém pre týchto ľudí) a zatvárili sme sa, že neexistujú správy vedcov o tom, že ani ten čo Covid-19 prekoná nie je v suchu, pretože tí ktorí sa vyliečili ostanú s viac či menej poškodeným organizmom. To je teraz taká móda – čo nechceme, to ignorovaním zrušíme. Ale vírusu je u prdele aký level IQ ste si nastavili, čo ste sa rozhodli ignorovať, a akým spôsobom ste sa rozhodli klamať sami seba.

 

V neposlednom rade sme sa rozhodli, že tie “drakonické” protipandemické opatrenia, kedy aj tak všetci robili okrem niektorých služieb, ktoré viedli “strašnému” poklesu ekonomiky v rádoch jednotiek percent už ďalej neznesieme a ekonomika má prednosť pred ohrozením života starých a nemocných. Dnes už je taký fašizoidný prístup cool a celkom prijateľný, čo sa nesmie je povedať niekomu že je cigán, to už je na basu.

 

Čo sa deje

Viaceré krajiny už majú vakcínu v stave pred dokončením. Predsa stačilo vydržať s osvedčenými mäkučkými opatreniami, preniesť sa cez zimné obdobie súbehu chrípky a nového vírusu – a nechať zaočkovať tých ktorí majú záujem. Tým dňom (presnejšie o dva týždne od očkovania), by pandémia skončila. Mohlo by sa všetko otvoriť – pretože pre časť populácie pandémia neexistuje – ok – v pohode je v poriadku nechať si týchto ľudí zodpovednosť za ich prístup, a tá pre ktorú epidémia existuje dostala priestor sa chrániť. Fér riešenie.

 

Namiesto toho vyhral teror odpieračov existencie nového vírusu, ľudí ktorí preferujú ekonomické výsledky nad ľudskými životmi, tých ktorí si v kútiku duše myslia že no “veď nech zomrú”.. a ktorí rozmýšľajú ďalšími podobne “kvalitnými” spôsobmi.  

 

Tých opatrnejších čaká v súbehu nového vírusu a sezónnych nákaz zasa namiesto známa neznámo.

 

Zle, ako obvykle.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375776x
Priemerná čítanosť článkov: 5446x

Autor blogu