Založ si blog

Prečo je Slovensko na druhom mieste na svete v úmrtnosti na Covid-19?

Slovensko ašpiruje stať sa znova premiantom. Premiantom v úmrtnosti na Covid 19- Stačí dobehnúť a predbehnúť Portugalsko.

 

Trocha histórie

V istom zmysle sa dá chápať, že 2. vlna má práve na Slovensku horší priebeh, nemal ale siahať na premiantstvo v úmrtnosti.

A to z dôvodu, že prvá vlna prebehla tak ľahko. Existovali na to mnohé teórie, prečo sa tak stalo, napríklad že my sme boli očkovaní na TBC (a iné krajiny nie), alebo že geneticky patríme k odolnejšej skupine civilizácie, a podobne.

 

Dnes je jasné, že tieto vysvetlenia boli chybné.

 

Slovensko malo prvú vlnu tak ľahkú z týchto dôvodov:

  • všeobecný strach z úplne novej nákazy, vedúci k disciplíne v minimalizovaní kontaktov
  • vedomie, že slovenské zdravotníctvo vám v prípade závažného priebehu nepomôže, pretože je dlhodobo v katastrofálnom stave
  • z toho plynúci strach že sa Slovensko stane premiantom v úmrtnosti a predbehne Taliansko
  • z toho plynúci skutočne tvrdý lockdown

 

Tento lockdown bol jediný skutočný a účinný. To je vysvetlenie prvej vlny na Slovensku.

Slovensko sa týmto stalo krajinou, ktorá nevedela prečo presne mala taký miery priebeh a stratila ostražitosť. Slovensko si celkom logicky potrebovalo vyskúšať ako na tom je a nech už to znie akokoľvek bizarne – overiť si to empiricky. Pretože v konečnom dôsledku pre väčšinu ľudí je významné len empirické overenie, tzn. Slovensko si proste muselo vlastnou nohou šľapnúť do toho hovna aby sa presvedčilo ako to s ním je.

 

Prebiehali dovolenky, čas, kedy si ľudia potrebovali oddýchnuť a nebolo možné ich po tak miernej prvej vlne obmedzovať.

 

Potiaľto je to pochopiteľné.

 

Kedy nastali hrubé chyby

V septembri kedy sa začal ukazovať rozvoj nákazy, keď bolo zrejmé že nákaza rastie.

Otvorilo sa skoro všetko, športovci rôznych športov každý deň hrali v uzatvorených halách, a nebolo možné im vysvetliť, že dobrý priebeh bol daný tým, že sa nestretávali. To proste vysvetlíte len človeku od určitého IQ vyššie a to IQ zjavne musí byť nadpriemerné.

 

Bolo smutno zábavné sledovať ako vždy keď sa niečo trochu zlepšilo – bolo to totálnym dôvodom poriadne to zhoršiť – redukciou opatrení.

 

Dnes sa dejú záhadné javy

Matematik Kollár na rozhovore v Denníku N dňa 9. 2. 2021 uvádza: “Som rád, že pozvali aj nezávislých odborníkov. Mal som od účastníkov rôzne správy, že rokovania neboli vždy konštruktívne. Ja som bol príjemne prekvapený. Debatovalo sa pomerne odborne, veľké slovo mali odborníci. Boli tam aj návrhy na zmeny, ale vo veľkej miere sa rokovalo o existujúcom návrhu, ktorý si ľudia mohli vopred preštudovať. Prekvapovalo ma, že členovia vlády sa zhodli, nachádzali kompromisy, bolo to tak, ako by to malo fungovať a očakával som, že to bude naozaj veľký krok správnym smerom. Tak aj vyzerala tlačová konferencia o deň neskôr. Hovorili zrozumiteľnou rečou, považoval som to za zvrat v pandémii. Ale trvalo to len pol dňa, lebo následne sa všetko zmenilo a nič sa nedokázalo prijať.

 

Z úryvku vyplýva, že rokovanie bolo konštruktívne a užitočné.

Zjavne a opakovane sa po takýchto stretnutiach odborníkov a politikov stane NIEČO.

 

NIEČO čo okliešti dohodu a opatrenia na zdrap papiera a súbor naničhodných opatrení s dôsledkom rýchleho dosahovania premianstva Slovenska v najvyššej úmrtnosti.

 

Kto robí zo súboru odborníkmi dohodnutých účinných a dohodnutých opatrení zdrap papiera s dôsledkami zbytočných úmrtí denne?

 

Odborníci sami? To je predsa blbosť, nie? 

Politici? Chcú politici vo všeobecnosti doviesť krajinu k premiantstvu v úmrtnosti? Tak to by asi v ďalších voľbách moc hlasov nedostali.

Kto teda? Na stretnutiach sú len odborníci a politici. Odborníci to zjavne nebudú, musia to byť politici ale miesto toho čo majú robiť ako politici sú ovládaní niečím iným.

Čím asi? Prečo asi Sulík vyhlasoval, že “žiadna predavačka sa nenakazila!”, a “v reštauráciách sa sa nakazilo 5 ľudí…”? Prečo asi Matovič prišiel s “atómovou bombou proti Covidu” – plošným testovaním nepresnými testami s vylúčením validačných testov – s dovetkom “aby sme nemuseli mať lockdown”? Prečo sa proti skutočnému lockdownu vyjadruje Kollár ústami Krajniaka?

 

Pretože sú PODNIKATELIA

Záhada toho NIEČOHO, čo vždy znefunkční dohodnuté účinné opatrenia tkvie v tom, že politici pri moci nerobia prácu politikov ale pracujú pre podnikateľov – podliehajú ich tlaku, vedome okliešťujú účinnosť opatrení a vedome tým spôsobujú zbytočné úmrtia ľudí, čím sa spreneverili prísahe ktorú skladali pri preberaní politických funkcií.

 

Toto predstavuje zjavné trestné činy spáchané Sulíkom, Matovičom a politikom Kollárom, pre ktoré bude priestor vyvodiť trestno-právnu zodpovednosť neskôr.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375548x
Priemerná čítanosť článkov: 5443x

Autor blogu