Založ si blog

VšZP prestala preplácať test na protilátky proti Covid-19

Ešte donedávna ste si mohli u vášho praktického lekára nechať odobrať vzorku krvi na zistenie prítomnosti protilátok IgM, IgG, certifikovaným testom ELISA, a to zdarma.

 

Že táto možnosť existovala sa zamlčiavalo, hoci trvanie protilátok sa meria v mesiacoch a sú relevantnejšie ako Antigénové testy, ktorých platnosť sa nemeria ani v sekundách, pretože aj v chvíli negatívneho výsledku môžete byť nakazený.

 

Dokonca aj mnohí lekári sa bránili týmto odberom – z tradične nekompetentných dôvodov.

 

Pravdepodobne sa predsa len o tejto možnosti už dozvedelo viac ľudí, a preto VšZP už v marci tento test neprepláca.

 

Osoba, ktorá sa môže preukázať protilátkami sa 3 mesiace nemusela podrobovať šaškárni s antigénovými testami.

Nie aby táto možnosť bola podporená, bola obmedzená. Ako inak.

 

Je takým štandardom v tejto krajine nedovážať lieky / liečby bežné v okolitých krajinách, nerobiť opatrenia ktoré sa robia v úspešných krajinách a len predstierať, že to či ono máme alebo to či ono funguje.

Na papieri, a pred televíznou kamerou.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375542x
Priemerná čítanosť článkov: 5443x

Autor blogu