Založ si blog

Slovensko podáva vakcínu presne naopak, ako západná Európa

Astra Zeneca

 

Vakcína, ktorá má renomé problematickej vakcíny s možnými závažnými následkami a to u mladšej populácie.

Závažné následky sú síce ojedinelé, ale sú. Okrem nich existujú tzn. “nezávažné” príznaky. Napríklad 30 ročná známa, ktorá po očkovaní Zenecou už mesiac chodí s teplotami. Nevie sa ako dopadne, ale pripísať to vakcinácii už nebude možné.

 

Ako túto situáciu rieši Slovensko

Odvoláva sa na Európsku liekovú agentúru a zábavný výrok, že “benefity vakcíny Zeneca sú vyššie ako negatíva”, čo je výrok ktorý spĺňa už to, ak túto vakcínu prežije viac ako 50% zaočkovaných.

Včera som čítal článok, v ktorom bioetik Sýkora parafrázoval názov filmu o psychopatickom vrahovi “Táto krajina nie je pre starých” s dovetkom “Minimalizovať počet úmrtí na Slovensku nebol cieľ”. Vidím to takisto a je desivé realita.

Sýkora ale nebol celkom presný. Totiž – “Táto krajina nie je ani pre mladých”

 

Prečo? Pre toto?

Registračná stránka pre vakcináciu uvádza:

  • pre obyvateľov od 18 do 59 rokov je určené očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca
  • Výber očkovacej vakcíny: V procese registrácie Vám budú ponúknuté len termíny v okrese/okresoch, ktoré disponujú typom vakcín, ktoré prináležia Vášmu veku/chronicky chorým pacientom.

Poznámka: povšimnite si ako s predstieranou úctou píšu slovo Vám a Vášmu veľkým písmom.

 

Ako to isté riešia v EÚ – krajiny,

ktorým na životoch jednotlivca záleží a nejde im len o to niečo proste do svojich občanov nabúchať a čo prežije to prežije?

 

Španielsko

Španielsko bude vakcínou proti novému koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca očkovať iba ľudí vo veku od 60 do 65 rokov. Oznámila to v stredu večer španielska ministerka zdravotníctva Carolina Dariasová.

 

Taliansko

Taliansko sa rozhodlo, že bude vakcínou od spoločnosti AstraZeneca očkovať už len ľudí nad 60 rokov. Oznámil to v stredu Franco Locatelli, hlavný poradca talianskej vlády v zdravotných otázkach koronakrízy, ktorého citovala agentúra AFP.

 

Belgicko

Po vydaní najnovšieho stanoviska EMA pozastavilo použitie vakcíny aj Belgicko. Tie včera oznámili, že vakcínou Vaxzevria od spoločnosti AstraZeneca budú v priebehu nasledujúcich štyroch týždňov očkovať iba ľudí vo veku nad 56 rokov. Informovala o tom televízna stanica RTBF.

 

Veľká Británia

Britský Regulačný úrad pre lieky a zdravotnícke výrobky (MHRA) rozhodol, že ľuďom mladším ako 30 rokov budú v Británii pri očkovaní proti koronavírusu ponúkané aj iné vakcíny ako látka od firmy AstraZeneca, ak to bude možné.

 

Bulharsko

Bulharské úrady zvažujú, že pre nízky záujem ukončia očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Do konca týždňa sa majú k tejto otázke vyjadriť experti, informoval v utorok bulharský spravodajský server Novinite.com.

(Holt, existujú aj vyspelejšie krajiny ako je Slovensko – ktoré vedia dať svojim občanom na výber)

 

Dánsko

Dánsko neobnoví očkovanie svojich obyvateľov proticovidovou vakcínou od spoločnosti AstraZeneca, oznámila v stredu Dánska agentúra pre lieky (Lägemiddelstyrelsen). Informovala o tom agentúra AFP

 

USA

Biely dom sa preto rozhodol, že už v nasledujúcich týždňoch pošle do zahraničia 10 miliónov dávok vakcíny od spoločnosti AstraZeneca (Snáď ma nikto neovlaží informáciou, že USA nie je v EÚ, budem povďačný)

 

Podobne Portugalsko, Švédsko, Fínsko, Grécko, Francúzsko

 

Česko

Síce očkuje aj Astrou Zenecou, ale aspoň nakontrahovalo dosť Pfizeru a vakcinuje prevažne ním

 

Pre úplnosť

Stratégiu “Narveme do vás čo máme a vás do toho nič” používajú viaceré východoeurópske  krajiny.

Ak si niekto myslel, že tejto vláde sú ukradnutí len starí a slabí, táto situácia ukazuje, že v bezpečí nie sú ani mladí.

Je na úvahu, aké motívy vedú východoeurópske krajiny k tomuto arogantnému prístupu, a prečo sa Slovenská vláda nemôže správať civilizovanejšie a s väčšou úctou k životom vlastných občanov.

Prečo si z možných vzorov vyberá tie horšie.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375536x
Priemerná čítanosť článkov: 5443x

Autor blogu