Založ si blog

Ani Heger nie je žiadnym riešením. Naopak.

Heger pre získanie pozície premiére urobil to najkľúčovejšie. Povedal, že priemysel sa zatvárať nebude. Pretože práve o toto tu celý čas šlo.

 

Pritom práve skutočný lockdown bol a je stále jediným skutočným a overeným nástrojom na obmedzenie šírenia pandémie, dokonca tak jednoduchým, že ho zvládne aj táto úbohá krajina, pretože na to aby sa tak stalo stačí zablokovať cesty tak, ako sa to urobilo v prvej vlne, kde sme kvôli skutočnému lockdownu mali mierny priebeh.

 

Mimochodom, prvá vlna bola tak mierna nie preto, že vláda urobila skutočný lockdown, ale preto ze Volkswagen urobil skutočný lockdown. Už si to nepamätáte ale to sa presne stalo.

 

Ale naspäť. Takže Heger v stave, kedy sa situácia “zlepšila” tak, že už sa “nezhoršuje”, dokonca tam vidí slabé zlepšenie – oznámil priemyslu – že on je tým správnym adeptom na premiéra, ktorý udrží na Slovensku stav masívneho úmrtia na úrovni celosvetového prvenstva a neuskutoční skutočný lockdown s dopadom na zisky podnikateľov.

 

O toto a jedine o toto podnikateľskej vláde a priemyslu ide – zabezpečiť aby kšeft bežal naplno. Cez mŕtvoly. To je morálka podnikateľov.

 

Bugár odniekiaľ v posledných dňoch vyliezol a povedal to jasne – že skutočný lockdown byť nemôže, pretože naši dodávatelia by prišli o zákazky. A o to tu predsa ide najviac.

Sulík v tejto veci tliachal, že priemysel sa zavrieť nesmie, lebo keď sa zavrú sklárne a železiarne sú škody. O tom ale nikto nehovoril. Sulík manipuloval a zámerne.

 

Nejaká banda podnikateľov tzv. Klub 500 sa vyjadril, že “Odmieta úvahy o lockdowne”.

Žiaden z nich nie je kompetetntý vyjadrovať sa o epidemiologických opatreniach. Žiaden z nich nebol volený. Sú to len podnikatelia s obmedzeným IQ, ktorí vidia jediné – stav na svojom účte.

 

Kto sú títo podnikatelia z Klubu 500? Myslíte si že chodia do práce prostriedkami hromadnej nákazy ako to chcú od svojich zamestnancov? Alebo sa schovávajú – vyžratí ako prasatá – vo svojich haciendách a je im úplne jedno koľkí z vás pomrú.

Navyše – v prípade zdravotného problému si takýto podnikatelíčkovia vybavia skutočnú zdravotnú starostlivosť – cez peniaze – ktoré mali dať svojim zamestnancom ale okradli ich o ne. Dobre títo podnikatelia vedia že ich zamestnanci si nič také vybaviť nemôžu. Že sa dostanú do prepchatej nemocnice, kde ich šanca na prežitie je len ruskou ruletou. Je im to úplne jedno.

 

Otázka ale je, prečo toto toleruje vláda. Ústava predsa nedáva prioritu zisku podnikateľa ale zdraviu a životu občanov.

 

Matovičova hra na plošné testovanie bola zvrhlá aplikácia rímskeho “Chlieb a hry”.

Tie “hry” to bolo to plošné testovanie. Zamestnanie ľudu, davu. Dav má o čom kecať, frflať – je zamestnaný touto zvrhlou Matovičovou hrou. A nemá čas si uvedomiť, že každý deň, keď museli ísť do práce prostriedkami hromadnej nákazy a potom umierať v prepchatých nemocniciach je dňom víťazstva a zisku priemyselníkov, pre ktorých táto vláda pracuje.

 

Politici vedú bludné reči o tom, že priemysel sa nemôže zavrieť, lebo ľudia nebudú mať z čoho žiť. Je to lož. V Anglicku a ďalších krajinách urobili skutočný lockdown a preplatili ĽUĎOM 100% mzdy. To sú tie helikoptérové peniaze, o ktorých Sulík povedal, že to je zlé. V Anglicku dobré, na Slovensku zlé.  A to radšej nespomínam, že údajne štatistiky o tom ako táto krajina pomáha ĽUĎOM v pandémii nás dáva v rebríčkoch na úroveň afrických krajín.

 

Ako sa ukazuje, skutočného riešenia sa nemožno dočkať ani od Hegera, ani od Sulíka, a podobné vyjadrenia mal aj Boris Kollár.

 

Bolo by možné aby sa takáto vláda vyhla trestnému stíhaniu za vlastizradné porušovanie práva občanov na ochranu ich zdravia a života? Nejde náhodou aj o organizovaný zločin ktorý práve spočíva v preferovaní podnikateľov a ich ziskov pred životom a zdravím obyvateľstva?

 

Verím, že si spravodlivosť nakoniec nájde Matoviča, Sulíka a Kollára za to, že v čase pandémie kvôli podnikateľskému kšeftu priviedli krajinu k prvenstvu v úmrtiach.

Za to, že nepochopili, že ich úlohou bolo umožniť každému dožiť sa lieku proti pandemickej nemoci – vakcíne, a nie posluhovať podnikateľom.

 

Spravodlivosť na Slovensku trvá dlho, ale ako sa ukazuje, nakoniec sa môže prejaviť.

 

Aj tak nikdy nepochopím, ako si toto vláda podnikateľov mohla dovoliť.

 

PS: Táto situácia tiež ukazuje, ako sú podnikatelia NIČÍM bez zamestnancov. A objektívne to tak je. Keď zamestnanci neprídu do práce, podnikateľ vyfaktúruje NULU. Nemá z čoho ani ukradnúť svoj neoddôvodnený zisk. Zamestnanci by si mali uvedomiť svoju hodnotu a organizovane dať podnikateľom na vedomie, že si uvedomujú že práve oni – zamestnanci – sú tí ktorí tvoria hodnoty, a nenechajú sa okrádať.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375537x
Priemerná čítanosť článkov: 5443x

Autor blogu