Založ si blog

Keď niečo funguje, zrušme to

Taký je štandard pofidérnych vlád, a myslenia ľudí, keď nechápu, že v tejto krajine BOLA ohľadne pandémie dobrá situácia kvôli mäkučkým opatreniam, na ktorých sa ešte aj podnikatelia radostne nabalili. Začalo sa tliachať, skončili sa tie mäkučké opatrenia a začína september, prenášači nabehnú do vlakov, autobusov a trolejbusov a začne súbeh koronavírusu, angín a chrípok. Možno koronavírus sám o sebe dáte. V súbehu chrípky a nového vírusu si je istý víťazstvom len osoba s IQ konzumenta Facebooku. Že títo nevedia narátať do štyroch ma neprekvapuje. Prekvapuje ma, že do štyroch nevedia narátať odborníci. 

 

O čo ide

V spoločenskom zápase na tému či nový vírus existuje alebo nie vyhral názor že neexistuje, lebo je málo mŕtvych (uvedomiť si že je to kvôli tým miernym opatreniam – takú mieru abstrakcie od týchto ľudí nemožno očakávať), zatvárili sme sa že Taliansky scenár neexistoval (nie je problém pre týchto ľudí) a zatvárili sme sa, že neexistujú správy vedcov o tom, že ani ten čo Covid-19 prekoná nie je v suchu, pretože tí ktorí sa vyliečili ostanú s viac či menej poškodeným organizmom. To je teraz taká móda – čo nechceme, to ignorovaním zrušíme. Ale vírusu je u prdele aký level IQ ste si nastavili, čo ste sa rozhodli ignorovať, a akým spôsobom ste sa rozhodli klamať sami seba.

 

V neposlednom rade sme sa rozhodli, že tie “drakonické” protipandemické opatrenia, kedy aj tak všetci robili okrem niektorých služieb, ktoré viedli “strašnému” poklesu ekonomiky v rádoch jednotiek percent už ďalej neznesieme a ekonomika má prednosť pred ohrozením života starých a nemocných. Dnes už je taký fašizoidný prístup cool a celkom prijateľný, čo sa nesmie je povedať niekomu že je cigán, to už je na basu.

 

Čo sa deje

Viaceré krajiny už majú vakcínu v stave pred dokončením. Predsa stačilo vydržať s osvedčenými mäkučkými opatreniami, preniesť sa cez zimné obdobie súbehu chrípky a nového vírusu – a nechať zaočkovať tých ktorí majú záujem. Tým dňom (presnejšie o dva týždne od očkovania), by pandémia skončila. Mohlo by sa všetko otvoriť – pretože pre časť populácie pandémia neexistuje – ok – v pohode je v poriadku nechať si týchto ľudí zodpovednosť za ich prístup, a tá pre ktorú epidémia existuje dostala priestor sa chrániť. Fér riešenie.

 

Namiesto toho vyhral teror odpieračov existencie nového vírusu, ľudí ktorí preferujú ekonomické výsledky nad ľudskými životmi, tých ktorí si v kútiku duše myslia že no “veď nech zomrú”.. a ktorí rozmýšľajú ďalšími podobne “kvalitnými” spôsobmi.  

 

Tých opatrnejších čaká v súbehu nového vírusu a sezónnych nákaz zasa namiesto známa neznámo.

 

Zle, ako obvykle.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Schvaľoval atentát na Fica. Muža odsúdili v superrýchlom konaní

19.05.2024 18:19

Informoval o tom na sociálnej sieti generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom

19.05.2024 16:04, aktualizované: 18:12

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

danko, majerský

Danko: Za okrúhly stôl by si mali sadnúť médiá a vládna koalícia. Líder KDH avizuje nové pravidlá aj mediálny úrad

19.05.2024 15:30, aktualizované: 17:20

Podľa lídra KDH Milana Majerského by sa nad sebou mali zamyslieť aj novinári, no „zošnurovať“ médiá podľa neho nie je najlepší spôsob.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375977x
Priemerná čítanosť článkov: 5449x

Autor blogu