Založ si blog

Podnikatelia nás všetkých ročne okradnú o 2 miliardy eur

Na HN bola 23. 8. 19 diskusia šéfredaktorky HN Marcely Šimkovičovej s Druckerom.

Bavili sa o rôznych veciach ohľadne Druckerovej aktivity so založením strany.

Drucker z môjho pohľadu hovorí rozumne, logicky a konzistentne, a som jeho potencionálnym voličom, hoci mi je jasné, že tým pádom je neprijateľný pre väčšinu – spravidla konzumujúcu FB, Instagram, a tzv. „mainstreamové médiá“.

Jednoduchá ale poslušná šéfredaktorka HN kládla obvyklé inteligenčne perfídne otázky typu „s kým pôjdete a s kým nepôjdete“, čo je štandard slovenského novinára urážajúci každého inteligentného človeka, čiže v tejto krajine málokoho.

 

Bola tam chvíľa, kedy sa šéfredaktorka začala točiť ako had. Bolo zrejmé, ako jej vadí na tú tému viesť akýkoľvek rozhovor a chcela čím skôr tému zmeniť.

Bola to informácia Druckera že podnikatelia ročne odvedú ročne o 2 miliardy EUR menej ako by mali (VAT gap).

„Ale už sa to zlepšuje, to treba zasa povedať“ reagovala poslušná slúžtička podnikateľov na informáciu, ktorá znamená že podnikatelia nás ročne okrádajú o 2 miliardu EUR a robia to už 30 rokov a najskôr to bolo predtým ešte horšie, pretože kontrolné daňové výkazy a tlak na znižovanie okrádania podnikateľmi sa podstatne zvýšil až za Fica.

Drucker novinárke odpovedal, že „teraz sa ten VAT gap znova zvýšil“.

A šéfredaktorka túto gigantickú rozkrádačku okomentovala „ako priestor tam určite je….“,

a potom zamudrovala že „to je veľká téma o tom ako prečo podvádzajú, ako podvádzajú, ako to celé funguje…..“

 

Takže milá pani šéfredaktorka.

Každý blbec na slovensku si dokáže vymyslieť tisíc päťsto falošných dôvodov na to prečo radšej okradnúť štát a kúpiť si haciendičku v španielsku.

Dane nie sú voliteľné a ak ich podnikateľ neodvedie, nechá si peniaze ktorá mu nepatria a stáva sa tak zlodejom. A to takým zlodejom, čo má tú drzosť využívať služby štátu ale neplatí za ne. Čiže sprostý zlodej.

Ak má podnikateľ pocit že niečo nie je v poriadku – lebo mu napríklad prisprostastý prezident povedal že toto je mafiánsky štát, alebo oligarchami kúpené média nahučali lži o katastrofickosti štátu, stále to nie je dôvod kradnúť dane.

Tu len doplním, že podnikateľ nielenže okráda na daniach. Podľa štatistík EÚ je podiel miezd na nákladoch slovenského podnikateľa v rámci EÚ podpriemerný. To znamená, že podnikateľ okráda aj na mzdách.

Podnikateľ to ale neurobí tak, že to čo ukradne na daniach dá zamestnancom. On okradne štát aj zamestnancov a nechá si to. Nazýva to „zisk“ a „šikovnosť“.

 

A deje sa to 30 rokov. Zmizli tu peniaze, za ktoré za bývalého režimu postavili sídliská, školy, nemocnice, športoviská, priemysel.

A toto šéfredaktorka „mienkotvorného“ denníka okomentuje ako „ako priestor tam určite je“.

 

A potom sa divíme, že tu je nárast radikalizmu. Áno – kvôli takejto „normalite“ a „slušnosti“, kedy sa na masívnu desiatky rokov trvajúcu rozkrádačku povie „ako priestor tam určite je“ a hlavne rýchlo zmeniť tému.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375325x
Priemerná čítanosť článkov: 5439x

Autor blogu