Založ si blog

Neuveriteľné vykrádačky v zdravotníctve

Hoci je každému, kto má čo i len trocha rozumu v hlave zreteľne jasné, že po tom ako pravica rozpredala zdravotníctvo a to sa stalo predmetom perfídneho zarábania na nemocných, sú rozkrádačky s dôsledkom zabíjania občanov tejto krajiny na dennom poriadku. Spomeňme si len ako Pentliarik z vlády Radičovej priniesol „druhú najnižšiu cenu lieku“, dôsledkom čoho bolo, že sa lieky nedávali slovenským chorým, ale šli na kšeft, reexport. Dôsledkom bolo vraždenie Slovákov, lebo reexport znamenal že lieky nedostali slovenskí občania platiaci si zdravotné poistenie – proste svoj liek nezohnali.

 

Včera ma dostala do kolien táto správa z HN – zrejme nedopatrením sa dostala do médií, „našťastie“ si ju nevšimol nikto, ani diskusia k tomu nebola:

Článok na HN si ľahko dogooglite poľa časti vyššie uvedeného textu.

Tak nie len že liek je drahý ako taký. Pre nás, pre Slovákov je dvojnásobne drahý aj v porovnaní s bohatými krajinami. (Ono, keď je tu možný taký paškvil ako Sulíkova „rovná daň“, ktorá radikálne zvýšila dane za potraviny občanom len aby sa daň znížila podnikateľom, nemožno sa diviť že podnikatelia s úplatnými úradníkmi tu páchajú akokoľvek sprosté zverstvá – proti obyvateľstvu)

Toto podliezlo u mňa bez tak nízku laťku toho ako sa tu vykráda zdravotné poistenie na nepochopiteľne zločinnú úroveň.

Za toto sú zodpovedné konkrétne osoby, ktoré sú buď nekonečne nekompetentné alebo nekonečne amorálne.

Tieto osoby by mali odniesť trestnoprávnu zodpovednosť a prokuratúra by mala konať.

Je vysoko pravdepodobné, že toto nebude jediný prípad.

90% našeho zdravotného poistenia ide na platy lekárov (a ďalšieho personálu), ktorých priemerná spoľahlivá diagnostická kompetencia končí na identifikácii otvorenej zlomeniny, a zbytok peňazí je vykrádaný vyššie uvedenými metódami, aké dokáže vymyslieť len „podnikateľ“ a úplatný úradník.

Mudr. nejaký doktor vo víkendovej diskusii ako vždy tliachal, ako dávame málo do zdravotníctva – ako výhovorku na katastrofický stav zdravotníctva po jeho rozpredaji podnikateľom.

Ale aj z tohoto je vidno, že to nie je o množstve peňazí: ak dáme do zdravotníctva 10x viac, zlodeji si nájdu spôsob, ako Iomeron predávať na slovensku 10x drahšie ako v okolitých krajinách a nezmení sa vôbec nič.

 

Prokuratúra a súdy, pošlite už prvých 1000 mega zlodejov v zdravotníctve do basy, lebo len tomuto signálu títo zlodeji veria.

O pečení buchiet

20.02.2022

Kde bolo tam bolo, žila v malebnej dedinke v údolí hôr, v skromnej chalúpke stará mať s vnučkou Maruškou. Jedného dňa sa Maruške zažiadalo skvelých buchiet od starej matere, a chcela sa aj priučiť ako sa také výborné buchty pečú. Vľúdna stará mať pristala na prosbu Marušky a začali robiť buchty. Pripravili si všetky tie dobré poctivé veci, múku, maslo, soľ, [...]

Položil som odborníkovi Čekanovi tieto 3 otázky. Do hodiny ma na FB zrušil

29.06.2021

V jednom médiu som videl rozhovor s p. Čekanom, kde evangelizoval očkovanie a popisoval, ako ide do detailov a vie vysvetliť ľuďom prečo sa dať očkovať. Ako človek s otvorenou mysľou som si teda chcel nechať vysvetliť niektoré nezrovnalosti, a u koho iného ako u odborníka s hlbokými znalosťami, ktorý má argumenty. 1. Prvá otázka sa týkala vakcíny od Astry [...]

Za čo Matovič minul miliardu

20.05.2021

Príbeh starý týždeň, zo života Zdravotná sestra, ktorá robí odbery v “MOM”-ke. Keďže tam pracuje tam sa testuje aj ona sama – zrejme pravidlá. Nejako jej nebolo dobre, chytila nejakú virózu, tak sa teda – ako vždy – pretestuje AG testom. Negatívny. No tak dobre bude to nejaká angínka, alebo nejaká stará dobrá poctivá chrípka. Ide s tým [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

jhpi

...budúcnosť už nie je čo bývala...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 375448x
Priemerná čítanosť článkov: 5441x

Autor blogu